Cupa Aradului: „O competiție a bucuriei de a juca fotbal, pe un teren nou-nouț de Liga 2-a!”

Unul dintre cele trei proiecte câștigate de Asociația Județeană de Fotbal Arad la Centrul Municipal de Cultură Arad a demarat chiar în această dimineață, pe noua arenă „Motorul”. Vorbim despre Cupa Aradului, competiție rezervată juniorilor legitimați și angrenați în campionatele oficiale ale AJF-ului ce se va întinde pe durata a trei săptămâni – o lună de zile.

În timp ce pe suprafața artificială se disputau primele încleștări, între echipe de 2002, partenerii primei ediții a Cupei Aradului au vorbit despre oportunitatea și scopul acestei noi manifestări sportive. „Copiii și juniorii Aradului au ocazia să facă cunoștință cu noul teren al orașului în cadrul unei competiții puternice, între jucători legitimați. Asociația Județeană de Fotbal a rămas același partener de încredere pentru autoritățile locale, iar un mare merit îl are președintele Adrian Lucaci. Ne-ar plăcea ca și alte ramuri sportive, ca handbalul sau baschetul să fie reprezentate de niște asociații precum cea de fotbal. Adică să fie organizate în ONG-uri sau alte structuri fără probleme juridice sau economice, în așa fel încât să fie eligibile pentru a atrage fonduri din bani publici. AJF-ul a deschis ușa, așteptăm să intre pe ea și alți parteneri pentru administrația locală. În ceea ce privește Cupa Aradului, o să facem tot posibilul ca finalele să se dispute în deschiderea partidelor UTA-ei, iar la pauză să facem și festivitatea de premiere. Am fost și eu fotbalist, ca junior țin minte că era o onoare, o motivație în plus pentru noi să jucăm în deschiderea seniorilor, în prezența câtorva sute de oameni. Rămâne de văzut dacă va și putea fi realizat acest deziderat al nostru. Important este că această Cupă începe chiar de Zilele Aradului, iar câștigătoarele le vom afla peste câteva săptămâni”, a menționat Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Valoarea proiectului „Cupa Aradului”, câștigat de AJF Arad, este de 50 de mii de lei. „Ne bucurăm că putem organiza o competiție a bucuriei de a juca fotbal, pe un teren nou-nouț de Liga 2-a. Ne adresăm  juniorilor legitimați, care se vor înfrunta în peste 100 de meciuri pe categorii de vârstă. Cupa Aradului e prima competiție ce pleacă la drum, fiind urmată de Turneul Selecţionatelor şi Turneul Internaţional Regional – 40 000 lei, prin care vom promova orașul și județul ca și capitală regională. Încă nu e nimic oficial, dar sunt șanse mari să reunim din punct de vedere fotbalistic județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș sub tutela noastră, a arădenilor. De ce la Arad? În primul rând, pentru că, având sprijinul partenerilor de la Consiliul Județean și Primărie, putem dezvolta multe alte proiecte în special cele ce se referă la sportul de masă. Unele dintre ele chiar sunt prinse deja în calendar, ca și Cupa Satelor, Cupa Cartierelor sau Junior Cup Fotbal Grassroots, dar suntem pe cale să punem pe roate și un campionat rezervat fetelor, sau persoanelor cu dizabilități. Ne interesează mult sportul de masă, căci nu toată lumea nu poate sau intenționează să facă fotbal de performanță. Nu vrem neapărat să scoatem campioni, ci să aducem lumea, practicanți sau suporteri, la teren. Important este spiritul de întrecere și sănătatea corporală și mentală prin sport”, a punctat Adrian Lucaci, președintele

Comisia Județeană de Arbitri e parte importantă a Cupei Aradului. „Deși am și un rol în administrația județului, astăzi reprezint Comisia de arbitri. Asigurăm cu mare plăcere arbitrajul la toate partidele la competiția ce a debutat azi, dar ne vom implica și în buna desfășurare a celorlalte competiții desfășurate în parteneriat cu autoritățile locale. Sperăm ca finalele să le putem juca înaintea unui meci oficial al UTA-ei, dar preocuparea noastră este, așa cum a punctat și domnul Adi Lucaci, pentru dezvoltarea și extinderea sportului de masă. Este un bazin excelent pentru posibilii viitori campioni, dar ținta noastră este în special sănătatea celor care-l practică”, a menționat și Răzvan Cadar, șeful arbitrilor arădeni.

Rezultatele primei zile a Cupei Aradului, la categoria de vârstă 2002:

Șiria – UTA  0-7

Vinga – Șimand  2-0

Șiria – Vinga   1-1

UTA – Vinga 5-0

Șiria – Șimand   2-1

UTA – Șimand 7-0

În urma celor rezultate, UTA și Vinga și-au luat biletele pentru turneul final. Ele vor fi însoțite de alte două formații dintre Turnu, Glogovăț. Viitorul și Curtici, ce vor intra în arenă mâine dimineață.

One thought on “Cupa Aradului: „O competiție a bucuriei de a juca fotbal, pe un teren nou-nouț de Liga 2-a!”

  1. Puteți sa ne spuneți de ce a _ți permis ca meciul de astazi 27 august dintre Academia Brosovski a fost câștigat cu 3-0 la masă verde prin neorezentarea echipei css Gloria Arad. Nu pentru a juca fotbal s_au zbătut mai marii județului sa finanțeze astfel de competiții?… CE MĂSURI VEȚI LUA CA PE VIITOR ACEȘTI COPII SA PARTICIPE LA TOATE MEC IURILE PROGRAMATE?… Rușine CSS Arad… Rușine antrenorului… Păcat de copii aceia… Vom urmări sa vedem ce veți face dumneavoastră în cazul ăsta și ce sancțiuni va primi clubul css Arad și antrenorul Marcel Câmpean pentru acest gest inexplicabil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *