Comisia de Competiții: Comunicat tragere la sorți sferturi de finală Cupa României

În data de 08.04.2019 orele 13.00, la sediul Asociatiei Judetene de Fotbal Arad, a avut loc tragerea la sorți a jocurilor Etapei a IV a Cupei României, care se va desfasura în data de 17.04.2019, într-o singură manșă, pe terenul primei echipe.

Sferturile de finală ale Cupei României:

CS Glogovăț – Progresul Pecica

CS Ineu – Victoria Zăbrani

Victoria Felnac – Unirea Sântana

Păulișana Păuliș – Frontiera Curtici

 

 

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE

A FAZEI JUDEŢENE  A  „ CUPEI ROMÂNIEI ” 

Ediţia  2019 – 2020

şi  a 

„ SUPERCUPEI JUDEŢENE

Ediţia  2019

  Art. 1. „CUPA ROMÂNIEI” este organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal –  pentru faza judeţeană. La această competiţie pot lua parte numai echipele aparţinând cluburilor şi asociaţiilor sportive afiliate.

Art. 2. „CUPA ROMÂNIEI” este dotată cu un  trofeu pe care echipa câştigătoare a fazei judeţene îl primeşte, după disputarea finalei.

Art. 3. La faza 1-a participă 34 echipe din Liga 5 şi Liga 6. 

Jocurile se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, împerecherea fiind făcută pe criterii geografice.

 Art. 4.La faza 2-a participă 17 echipe câştigătoare din faza 1-a şi 15 echipe din liga 4. 

Jocurile se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, echipele de categorie inferioară fiind organizatoarele jocurilor.

Art. 5. La nivelul optimilor de finală participă 16 echipe câştigătoare din faza 2.

Pentru jocurile din optimile de finală şi sferturile de finală, echipele calificate vor fi repartizate în urne valorice, ţinându-se cont de poziţia în clasament la data extragerii. Jocurile se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipelor din urna B. 

Art. 6. Pentru jocurile din semifinale echipele calificate vor fi repartizate într-o singură urnă. Primele echipe extrase pentru fiecare joc vor fi organizatoare.  

Cîştigătoarea primei semifinale va figura ca echipă gazdă în finală.

Toate jocurile se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe teren neutru.

Art. 7. Finala CUPEI ROMÂNIEI faza judeţeană se va disputa pe un teren stabilit de către Comitetul Executiv al  Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad.

Art. 8. Asociaţia Judeţeană dfe Fotbal Arad va comunica la data stabilită de FRF, echipa care a obţinut dreptul de a participa la faza naţională a „CUPEI ROMÂNIEI”.

Art. 9. Pentru echipele din Liga 4 nu este obligatorie folosirea a doi jucători sub 21 ani.

Art. 10. În cazul jocurilor care se desfăşoară într-o singură manşă, se aplică următoarele reguli:

a) în situaţia în care după consumarea celor 90 de minute regulamentare, rezultatul este egal, jocul se va prelungi cu 2 reprize a 15 minute fiecare, fără pauză între ele, dar cu o pauză de 5 minute între sfârşitul jocului şi prima repriză a prelungirilor;

b) dacă în timpul prelungirilor nu s-a marcat niciun gol, echipa învingătoare va fi stabilită prin executarea loviturilor din punctul de pedeapsă, potrivit procedurilor de determinare a câştigătorului jocului, stabilite de IFAB prin „Legile Jocului”.

Art. 11. În cazul jocurilor desfăşurate într-o singură manşă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile sunt suportate de clubul organizator.

Art.12. Cheltuielile pentru jocurile disputate pe teren neutru, se suportă de fiecare echipă în mod egal.

Art.13. Echipele programate în „CUPA ROMÂNIEI” nu pot renunţa la jocuri în zilele în care au fost programate sub sancţiunea eliminării lor din campionatul în care participă.

Art. 14. Echipele care nu se prezintă la jocuri sau care nu prezintă carnetele de legitimare ale jucătorilor, cu excepţia cazurilor de forţă majoră, sau echipele care tratează cu dezinteres această competiţie (participă cu echipa de juniori sau cu o echipă vădit inferioară valorii reale) vor fi sancţionate potrivit prevederilor regulamentare.

Art. 15. Cluburile şi asociaţiile sportive deţinătoare de terenuri sunt obligate să le pună la dispoziţie pentru jocurile programate de comisiile competente şi să colaboreze cu acestea pentru buna organizare a jocurilor. În cazul în care nu se va respecta această prevedere, cluburile (asociaţiile) respective vor fi sancţionate conform prevederilor regulamentare.

Art. 16. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Arad organizează înainte de începerea campionatului Ligii 4, SUPERCUPA JUDEŢEANĂ între echipa câştigătoare a campionatului Ligii 4 şi câştigătoarea fazei judeţene a CUPEI ROMÂNIEI.

Art. 17. În cazul în care aceeaşi echipă câştigă şi campionatul Ligii 4 şi Cupa României, faza judeţeană, Supercupa Judeţeană nu se mai dispută.

Art. 18. Data şi locul de disputare a jocului vor fi stabilite de Comitetul Executiv al AJF.

Art. 19. Toate drepturile legate de organizarea Supercupei Judeţene aparţin AJF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *