Tragerea la sorți a barajelor de promovare în Liga 3 și a etapei interjudețene U17 și U19 – 6 februarie 2024

Evenimentul va avea loc marți, 6 februarie, începând cu ora 12:00, la Casa Fotbalului, și va fi transmis în direct pe Facebook FRF și YouTube FRF TV.

Conform Hotărârii Comitetului Executiv din 29 mai 2014, promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2024/2025, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.

Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30.

Asociaţiile judeţene de fotbal, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 9 iunie 2024, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă.

Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul Campionatului Ligii a IV-a pe locul 1 în fiecare județ . În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplineşte condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare.

În situația în care o asociaţie sportivă este desemnată câștigătoare a Ligii a IV-a într-un anumit județ/Municipiul București, AJF/AMFB va putea aproba modificarea formei şi/sau structurii juridice a asociației sportive respective în scopul participării la barajul de promovare în Liga 3, cu îndeplinirea procedurii prevăzute de regulament și care este disponibilă pe site-ul FRF.

În conformitate cu împărţirea pe regiuni administrative a ţării și ţinând cont de necesitatea de a avea şase judeţe în fiecare regiune, cele 42 asociaţii vor fi împărțite în 7 regiuni:

  • Regiunea 4: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, Mehedinți

Pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele 3 (trei) jocuri de baraj din fiecare regiune – prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse, care va dobândi calitatea de organizator al jocului.

Întrucât a fost eliminat principiul avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri de baraj, egalitatea se menţine, la puncte și golaveraj, jocul retur se va prelungi cu două reprize de câte 15 minute. În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare, în conformitate cu Legile Jocului.


Tragerea barajului pentru Liga 3 va fi urmată de cea pentru etapa interjudețeană U17 și U19, primul tur eliminatoriu.

Se califică în etapele superioare ale competiției, organizate de FRF, echipele campioane de județ. Numele echipelor calificate vor fi transmise, de către AJF – uri, la Departamentul Competiții, Biroul Copii și Juniori, până la data de 20 mai 2024.

Etapa Interjudețeană prevede trei tururi eliminatorii, într-o singură manșă, programate pe 26 mai, 2 iunie, 9 iunie 2024.

Participă numai echipele câștigătoare ale campionatelor județene Under 19 și Under 17.

Asociațiile vor fi împărțite în aceleași 7 regiuni, rezultând pentru fiecare câte 3 dueluri. Prima extrasă din urnă va fi desemnată echipa gazdă și va suporta costurile de organizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *