Regulament Cupa Satelor

REGULAMENTUL DE DESFASURARE A JOCURILOR DIN 

CUPA SATELOR

1. Cupa Satelor este organizata de  AJF Arad.La aceasta competitie vor lua parte echipele din mediul rural, jucatori legitimati sau nelegitimati avand varsta minima de 14 ani impliniti.

2. Jocurile se vor desfasura pe un teren de joc omologat de AJF Arad dupa legile de joc in vigoare.

3. Jocurile se vor desfasura pe zone geografice in numar de 7 sau 8 in functie de numarul de echipe inscrise, in fiecare zona geografica va participa 4 echipe. Jocurile se desfasoara pe durata a doua reprize a 20 de minute fiecare cu o pauza de 10 minute. Fiecare echipa va juca cu cealalta echipa inscrisa in zona rezultand un numar total de 6 jocuri.

4. Au drept de joc numai jucatorii trecuti pe tabel la data inscrierii in competitie pe baza copiei dupa CI si vizita medicala in care se va specifica ca jucatorul respectiv este apt de efort fizic. Tabelele cu jucatorii apartinand echipelor participante vor fi publicate de site-ul AJF Arad.

Delegatii echipelor au obligatia de a comunica la AJF Arad culorile echipamentelor de baza. Jucatorii trebuie sa poarte acelasi numar pe tot timpul desfasurarii turneului.

5. Echpele participante la Cupa Satelor au dreptul sa efectueze un numar nelimitat de schimbari pe toata durata jocului numai cu aprobarea arbitrului si cand jocul este oprit.

6. Erarhia valorica a echipelor participante la etapa zonala se stabileste prin cumularea punctelor pe toata durata jocului.

7. Daca doua sau trei echipe acumuleaza acelasi numar de puncte dupa ce au jucat toate meciurile pe zona respectiva clasamentul se va stabili pe baza aplicarii urmatoarelor criterii:

a). numarul mai mare de puncte obtinute in jocurile directe disputate intre echipele aflate la egalitate.

b). golaveraj mai bun in jocurile directe.

c). numarul de goluri mai mare marcate in jucurile directe.

d). golaveraj general mai bun(diferenta dintre goluri marcate si primite).

e). in cazul cand un joc se termina la egalitate se va executa trei lovituri din punctul de 11 metri de fiecare echipa participanta la joc. In cazul cand dupa executarea celor 3 lovituri, egalitatea persista, se va executa cate o lovitura de la punctul de 11 metri pana la desmnarea echipei invingatoare. De mentionat ca acest criteriu va fi folosit  pentru stabilirea echipei invingatoare numai daca nu sant indeplinite criteriile aratate la punctul 7 lit.a,b,c si d.

8. Echipele castigatoare in etapele zonale vor participa la un turneu pentru desemnarea echipei castigatoare a Cupei Satelor.Terenul de joc va fi stabilit de AJF Arad.

9. Echipa castigatoare a Cupei Satelor va fi premiata de AJF Arad cu cupa, medalie si diploma.

10. Programul de desfasurare a jocurilor va fi comunicat delegatiilor echipelor participante precum si pe site-ul AJF Arad. Data desfasurarii jocurilor va fi pe 9, 16, 23.07.2017.

FORMULAREA CONTESTATIILOR

Cluburile care apreciaza ca echipa adversa a incalcat unele prevederi regulamentare indiferent de natura lor au dreptul sa-si sustina cauza in baza unei contestatii formulate in scris in raportul de arbitraj.

Echipele au dreptul de a introduce contestatii inainte de joc pentru:

– dreptul de joc al unui jucator sau al mai multor jucatori din echipa adversa inscrisi in raport aratandu-se motivele in mod concret.

La pauza sau dupa terminarea jocului.

– daca se contesta dreptul de joc al jucatorilor de rezerva intrati ulterior in joc.

-daca se contesta identitatea unuia sau mai multor jucatori inscris in raportul de joc.

Contestatiile se fac in scris in formularul de contestatie aflat la observatorul de joc si se semneaza de catre:

-delegatul sau capitanul de echipa contestatoare;

-delegatul sau capitanul echipei adverse care semneaza de luare la cunostinta;

-arbitru care este obligat sa specifice momentul formularii inainte, in pauza si dupa terminarea jocului ;

-jucatorii contestati pot fi inlocuiti numai inainte de inceperea jocului. In acest caz contestatia ramane fara obiect.

Solutionarea contestatiei se face pe loc de catre observatorul de joc impreuna cu delegatii celor doua echipe si arbitrul jocului. In cazul in care contestatia s-a dovedit a fi valabila jocul se omologheaza cu 3-0 pentru echipa adversa.

Contestatiile sant valabile numai cand o echipa foloseste in joc un jucator care a fost eliminat conform art.63.1.2.4 lit.a si b si art.65.a sau in cazul cand un jucator a fost contestat pentru motiv de substituire.

REGULAMENTUL DISCIPLINAR

1. In cazul cand se formuleaza o contestatie pentru folosirea unui jucator fara drept de joc echipa va fi sanctionata cu pierderea jocului cu 3-0 si va fi exclusa din competitie.

2. In cazul cand un jucator comite una din urmatoarele abateri disciplinare in timpul desfasurarii jocului, abateri sanctionate cu eliminare(cartonas rosu).

a. impiedicarea marcarii unui gol de catre echipa adversa sau oprirea unei ocazii clare de marcarea unui gol prin jucarea intentionata a mingii cu mana (aceasta nu se aplica portarului in propria suprafata de pedeapsa).

b. oprirea unei ocazii clare de a marca a unui adversar  care se deplaseaza pe directia portii comitand o gresela care se sanctioneaza cu o lovitura libera.

c. primeste al doilea avertisment in acelasi joc.

Jucatorii care comit greselile aratate mai sus vor fi eliminati din joc si vor avea drept de joc numai la jocul urmator.

Abaterile aratate mai sus sant prevazute si sanctionate conform art.63.1.2.1 lit. d,e si g din Regulamentul Disciplinar.(RD).

Jucatorii care comit urmatoarele abateri sanctionate cu eliminare cartonas rosu abateri comise asupra jucatorilor adversi:

a. abatere grava( greseala grava)

 – lovirea cu palma, cotul, bratul, pumnul, capul, piciorul sau calcarea cu piciorul a adeversarului.

 – bruscarea efectuata prin tragere, impingere, tinere, bady-check, abateri prevazute de articolul 63.1.2.4.a si b din RD.

b. scuiparea unui adversar sau a oricarei persone, abatere prevazuta in art.63.1.2.3.lit. c din RD.

c. folosirea unui limbaj sau a unor gesturi jignitoare injurioase sau batjocoritoare, abatere prevazuta in art.63.1.2.2. lit.f din RD.

Jucatorii eliminati conform abaterilor aratate mai sus vor fi eliminati de pe terenul de joc si nu mai au drept de joc decat la jocul urmator. 

Jucatorii care comit urmatoarele abateri impotriva oficialilor (arbitri, observatori, delegati, oficiali ai echipelor participante) la jocuri vor fi eliminati de pe terenul de joc si nu mai au drept de joc pe tot timpul desfasurarii jocurilor (eliminare definitiva).

Abateri impotriva oficialilor:.

a. comportare jignitoare sau amenintare la adresa lor.

b. bruscare sau constrangere.

c. scuipare

d. lovire

Abateri prevazute de art. 65 lit, a, b, c si d din RD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *