Opt juniori arădeni de 15 și 16 ani, testați de FRF în vederea convocărilor la loturile naționale

În perioada 16-24 ianuarie, Federația Română de Fotbal organizează testarea Vameval (capacitatea aerobă maximală și viteza aerobă maximală) pentru jucătorii născuți în 2004 și 2005 din circuitul extins al loturilor naționale de juniori.

Acțiunea organizată de Federație a fost gândită astfel încât să faciliteze participarea cât mai multor juniori din aceste categorii de vârstă, drept urmare testele au loc în cinci orașe din România, cât mai aproape de cluburile sau unde sunt legitimați fobaliștii sau de orașele lor de rezidență.

Sâmbătă, 16 ianuarie, proiectul a demarat la Cluj-Napoca și Arad. În orașul nostru, testele s-au desfășurat pe terenul sintetic „Șega” în prezența selecționerului U18, Dan Oprescu, a lui Cristi Sculici, referent zonal și William Harasim (team manager la România U18 și U15), ajutați de tinerii tehnicieni arădeni, Flavius Moisă, Adrian Sasu și Flavius Pavel. Acțiunea a fost sprijinită și supervizată de Adrian Lucaci, președintele Asociației Județene de Fotbal Arad.

De la cluburile din Arad s-au luptat cu cronometrul: Raul Popa (2005 – Atletico Arad), Rareș Pop (2005 – Atletico Arad), Norbert Nagy (2005 – UTA), Darius Iurașciuc (2005 – Atletico Arad), Emanuel Codrea (2004 – UTA) și Alexandru Mare (2004 – UTA). Au lipsit motivat, fiind implicați în amicalul din familia UTA, de sâmbătă dimineața, Cătălin Vulturar și Cristian Mihai, dar au susținut ulterior testele cu preparatorul fizic al clubului, Alexandru Radu, asistat fiind de Cristi Sculici. De altfel, capacitatea lui Cătălin Vulturar e binecunoscută de antrenorii federali, atâta timp cât mijlocașul central e căpitanul echipei naționale U16 și a și fost convocat pentru turneul din Cipru, dintre 1 și 13 februarie.

A mai absentat din motive medicale și Patrick Gânțe, atacantul orădean care a susținut și el probe la Liverpool alături de Vulturar. În schimb, din județele vecine au fost testați: Denis Huciu (2005 – Juventus Timișoara), Mario Mircea (2004 – ASU Poli Timișoara), Luca Popa (2005 – CSM Oradea), Alexandru Gondor (2005 – Viitorul Oradea), Ovidiu Agapie (2005 – Juventus Timișoara), Fabian Cibi (2005 – Banatul Timișoara), Cosmin Huminic ( 2004 – ASU Poli Timișoara), Rareș Butnărașu (2005 – Juventus Timișoara), Sebastian Ticus (2005 – Banatul Timișoara).

Ieri, testele au continuat la București azi, la Constanța, urmând să se încheie vineri, 24 ianuarie, la Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *