Ediția a doua a Turneului Internațional Regional prezintă la start o formație din Serbia, alta din Ungaria și două selecționate autohtone

Weekendul manifestărilor dedicate aniversării celor 120 de ani de fotbal în România debutează vineri dimineață, cu a doua ediție a Turneului Internațional Regional. Competiția rezervată juniorilor născuți în anul 2005 și mai mici le aduce în prim plan pe terenul „Motorul” patru formații: Szeged Grosics Akademia (Ungaria), FK Sporto Zrenjanin (Serbia), România Vest și Selecționata Arad, care se vor înfrunta după sistem campionat, fiecare cu fiecare.

Ediția din vara trecută a fost câștigată de selecționata regiunii de vest, alcătuită de jucători din județele Timiș, Hunedoara și Caraș Severin.

Responsabil de turneu este Cristian Sculici, referent zonal al FRF din partea Aradului. „Organizatoric stăm foarte bine, avem experiența anului trecut, suntem pregătiți logistic pentru a asigura toate condițiile pentru oaspeții noștri. Ne dorim să înregistrăm o creștere valorică, meciurile vor fi supervizate de Gheorghiță Geolgău, șeful departamentului scouting de la FRF, dar vor fi și referenții zonali din Timiș, Bihor, Cluj, Caraș-Severin. Selecționata României Vest este formată din jucători din Oradea, Cluj, Satu Mare, Timișoara, astfel că li se oferă copiilor șansa de a fi văzuți și a face, poate, pasul spre lotul național. Sperăm ca anul viitor să trecem la alt nivel, să fie o continuare a Turneului Speranțelor coordonat de domnul Geolgău, în sensul că am dori să atragem și echipe naționale din zona Balcanilor, 11 țări plus Aradul ca organizator. Este o provocare, sperăm să creștem ușor, la 3-4 naționale, apoi mai adăugăm în fiecare an câteva. Dacă se va finaliza stadionul Francisc Neuman, credem că Aradul va putea oferi condiții bune cu cele câteva terenuri pe care le mai avem pentru a face față unei astfel de provocări”,susține Sculici.

Programul Turneului Internațional Regional

Vineri, 23 august 2019

Ora 9.30: FK Sporto Zrenjanin – România Vest

Ora 11.00: Szeged – Selecționata Aradului

Ora 17.30 Szeged – FK Sporto Zrenjanin

19.30 România Vest – Selecționata Aradului

Sâmbătă, 24 august 2019

9.30 România Vest – Szeged

11.00 Selecționata Aradului – FK Sporto Zrenjanin

Ora 13: Festivitatea de premiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.