Cupa Prietenia a ajuns la a 16-a ediţie

ARAD. O competiţie unică în peisajul sportului rege din România şi-a consumat luni, 24 aprilie, a 16-a filă. Vorbim despre Cupa Prietenia, o întrecere de tradiţie, bianuală, în care sunt implicate echipele cavalerilor fluierului din patru judeţe: Arad, Timiş, Bihor şi Bekes (Ungaria). De această dată, Comisia Judeţeană de Arbitri Arad, cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad şi a Centrului Cultural Judeţean din cadrul Consiliului Judeţean Arad, a fost gazda ineditului „patrulater”.

 

Trofeul merge în Timiş

S-a jucat pe terenul sintetic Şega, în sistem „fiecare cu fiecare” meciuri de câte 30 minute, rezultatele fiind următoarele: Arad – Timiș 0-1, Bihor – Bekes 0-2, Timiș – Bihor 1-1, Arad – Bekes 0-0, Bekes – Timiș 1-4 şi Arad – Bihor 3-2.

 

Clasament final: 1.Timiş 7 p; 2.Arad 4 p (0); 3.Bekes 4 p (-1); 4.Bihor 1 p.

 

Lotul campionilor din Timiş, coordonat de Nicolae Grigorescu, i-a cuprins pe: Filip – Botaș, Hecico, Vărzan, Gaitin, Niculescu, Roman, Brădău, Matiș, Laslo, Pop și Cioară. Echipa Aradului, antrenată de Doru Herţeg, ocupanta locului doi, a mizat pe: Cășuț – M. Ardelean, R. Sandu, L. Bogdan, Hărduț, Iacob, Mateuț, S. Mako, Băbuția, Olariu, Rus, Bălă, Buda, Saladea.

 

Premii speciale: Bence Hanyecz (Bekes) – golgeter și cel mai bun jucător al turneului; Sergiu Nicoară (Bihor) – cel mai bun portar.

 

Festivitatea de premiere – oficiată de cel mai valoros arbitru de fotbal român, arădeanul Ovidiu Haţegan – şi „repriza a treia” s-a consumat într-un cadru neprotocolar la Hotelul President din Arad.

 

Proiect câştigător

Precum şi în cazul proiectului din 2016, când toate echipele afiliate la AJF Arad au fost dotate cu un rând de echipament sportiv şi mingi de fotbal, şi de această dată preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci, s-a implicat pentru obţinerea finanţării. „Cupa Prietenia este o acţiune unică, aşa că trebuia să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor. După cum îi spune și numele, pe teren și în afara lui, s-au reîntâlnit prieteni din diferite generații, specialiști în ale arbitrajului. Pentru asta trebuie să le mulțumim celor de la Centrul Cultural Județean pentru sprijin, cu o mențiune specială pentru Sergiu Bâlcea, vicepreședintele CJA”, a spus Lucaci.

 

La rândul său, şeful arbitrilor din fotbalul judeţean, Răzvan Cadar, a punctat: „Schimbul de experiență între cele patru județe la nivel de arbitraj s-a transformat an de an într-o relație indestructibilă de prietenie și respect. Singurul aspect negativ a fost pierderea trofeului câștigat în toamnă, la Bekes, de arbitrii noștri, dar sperăm ca în septembrie, la Oradea, să ne luăm revanșa și să aducem din nou titlul la Arad. Aș vrea să le mulțumesc lui Adrian Lucaci și Vasile Rad pentru implicarea în organizarea acestui turneu, Centrului Cultural Județean Arad, dar și lui Ovidiu Hațegan, pentru că și-a făcut timp să onoreze acest eveniment de tradiţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *