Campionii din Pecica și-au primit medaliile

După Gloria Lunca Teuz Cermei, Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș, campioanele la fotbal ale județului Arad ce au și promovat în Liga 3-a în urma barajelor, a venit din nou rândul celor de la Progresul Pecica să sărbătorească titlul. De data aceasta, însă, „galben-albaștrii” speră să nu mai facă pași greșiți și să-și ia revanșa pentru eșecul din vara lui 2015 în fața „albanezilor” de la Ighiu pentru o revenire după 16 ani în eșalonul terț.

Campionatul Ligii a 4-a a fost câștigat fără drept de apel de pecicani, care, după 3-0 cu UTA II, au trecut și de „borna” celor 100 de goluri marcate și mai au de jucat și pe terenul codașei din Săvârșin.

Odată cu ultimul meci acasă, elevii lui Dan Stupar și Mișu Grozav au fost premiați de conducerea Asociației Județene de Fotbal, reprezentată de Vasile Rad. Implicat emoțional ca și fost conducător al celor de la West Petrom Pecica, actualul secretar al AJF le-a urat baftă la baraj lui Copil și colegilor săi, după care, împreună cu primarul orașului, Petru Antal, le-au înmânat medaliile, cupa și tricourile de campioni câștigătorilor.

În acordurile „We are the champions” al formației Queen, căpitanul Mirel Arsene a prezentat trofeul echipei, ce a deschis șampaniile și tunurile de confetti. A urmat poza de grup, cele individuale cu prieteni și familii și ceaunul. Bucuria a fost ponderată, deocamdată, pecicanii știind foarte bine că titlul de campioană al județului de Arad își va pierde valoarea dacă nu e dublat de promovarea în Liga 3-a.

Discursurile sunt optimiste, dar totul se joacă pe teren, în dubla cu Retezat Hațeg (Hunedoara), pe 15 iunie la Pecica, respectiv 22 iunie în Țara Zimbrilor.

„Sunt foarte bucuros că astăzi suntem campioni. În ultimii ani am avut două încercări nereușite, dar acum sunt convins că echipa va câștiga și din august vom fi în Liga 3-a. Mulțumesc echipei, antrenorilor, conducerii, tuturor care au contribuit la succes. Sponsorii au și ei în rol foarte mare în obținerea acestui rezultat, dar nu trebuie uitat Consiliului Local Pecica ce a alocat an de an sume consistente și nici suporterii, care au fost meci de meci, acasă sau în deplasare, alături de echipă. Felicitări tuturor, succes la baraj și vă susțin în continuare”, a transmis Petru Antal, primarul orașului Pecica.

Eșecul ratării promovării din vara lui 2015 nu l-a descurajat pe Dorel Găvruță, principalul finanțator al pecicanilor. „Am avut un parcurs foarte bun,  iar 70% din jucători sunt tineri și vin din urmă tot mai mulți de la grupele de copii. Avem viitor și asta mă bucură poate la fel de mult ca acest titlu de campioană, cred că în acest an nu am avut adversari. Sperăm să ne îndeplinim visul pe care îl avem de atâia ani și să promovăm. Mă bazez pe echipă, pe antrenori, pe oamenii din jur, acum avem absolut tot ce ne trebuie și sper ca Dumnezeu să ne ajute să jucăm din toamnă Liga a 3-a. Vom putea susține fără probleme echipa în Liga 3-a, numai să ajungem doar acolo. Dar ne gândim și la finala Cupei, pentru că anul acesta vrem să luăm totul”, a spus președintele Progresului, ajutat îndeaproape de bunul său prieten, Uțu Koppandi. Marius „Mambo” Costea, Dani Copil și Narcis Grigore sunt parte importantă a sprijinului privat.

Un mare merit îl are, bineînțeles, și „principalul” Dan Stupar. Acesta a renunțat la postul de antrenor federal pentru că a crezut în proiectul Progresului și a creat o echipă ca o familie, cum spune chiar el. „Vreau să îi felicit pe băieți pentru ceea ce au făcut, nu a fost ușor. Din vară, noi am schimbat puțin modul de lucru, am crescut volumul, am adaptat ora de antrenament la faptul că ei mai și muncesc și nu pot decât să le mulțumesc pentru modul profesionist cu care au abordat fotbalul. Acum, vrem să rămânem concentrați până la final. Felicit și oamenii din spatele acestui proiect, fără ei nu se putea realiza nimic. Am format o familie puternică, unită și sper să rămânem așa și să readucem bucuria și fotbalul de calitate la Pecica, unde este tradiție. Personal, am ales să vin aici după ce am văzut condițiile și am discutat în amănunt despre acest proiect pe termen mai lung” , a concluzionat fostul fundaș al UTA-ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *