Atletico Arad, campioană națională la Memorialul Gheorghe Ola în fața gazdelor de la „Hagi”!

Duelul dintre, poate, cele mai bune pepiniere ale fotbalului românesc a continuat și cu ocazia turneului final al Memorialului Gheorghe Ola. Academia Gheorghe Hagi și Atletico Arad au jucat pentru trofeu în această seară, la Constanța, iar ultimul act a fost pur și simplu dramatic.

Trebuie reamintit că Atletico, campioană detașată a județului Arad, s-a calificat la turneul final al Memorialului Gheorghe Ola după ce a obținut maximum de puncte (12) în seria 7 a „zonei”. Echipa antrenată de Marcel Cîmpian și Flavius Stoica s-a impus cu 11-1 în fața lui CSO Cugir, 10-2 cu CS Caransebeș, 8-0 cu CFR Simeria și 6-0 cu CSC Ghiroda.

Și a urmat turneul final, disputat luni și marți la Constanța. Arădenii au făcut parte din Grupa A, în care au ocupat primul loc și s-au calificat în finală. „Galben-negrii” au învins pe CSU Craiova cu 1-0 (gol Sandu) și pe Prosport Academy cu 5-2 (patru goluri Sandu și unul Băeșu) și au terminat la egalitate, 3-3 (Sandu 2 și Koncz) contra Academiei U Cluj Luceafărul.

Așadar, în finală, Atletico a dat piept cu Academia Gheorghe Hagi, iar arădenii au învins în cele din urmă. După 1-1 la pauză, goluri Seceleanu, respectiv A. Sandu, constănțenii s-au dus la 4-1 în debutul părții secunde, prin C. Mihai, Murguleț și Caraiani. Însă, „galben-negrii” nu au abandonat lupta și au revenit admirabil pe tabelă prin Nădăban, „tripla” lui Fericean (3), pentru ca bomboana de pe tort să o pună Andrei Sandu, declarat jucătorul finalei. 6-4 e rezultatul final cu care Atletico ia aurul național la întrecerea rezervată fotbaliștilor de 9 ani.

În uralele părinților și rudelor micuților fotbaliști, Ion Geolgău, managerul departamentului de scouting al FRF, le-a înmânat medaliile și trofeul jucătorilor de la Atletico, care au întins hora bucuriei pe parchetul sălii constănțene. „Mă bucur mult pentru copii, au avut puterea să revină în două jocuri în care am fost conduși și s-au impus. Am mai pus o stea pe blazonul clubului și sunt foarte bucuros că am reușit”, au fost primele cuvinte ale antrenorului principal arădean, Marcel Cîmpian.

Vă reamintim că antrenorii Marcel Cîmpian și Flavius Stoica s-au bazat la acest turneu final pe: Patrick Suli, Andrei Căilean, Aian Barbu, Matei Fericean, Patrick Koncz, Daniel Spătariu, Andrei Sandu, Bogdan Sala, Tudor Margan, Luca Nădăban, Tudor Cijevski, Darian Vidac și Vlad Băeșu.

Cu aurul din această seară, Atletico Arad ridică la 7 numărul trofeelor naționale câștigate în cei 16 ani de existență.

FOTO: Academia de fotbal Gheorghe Hagi (facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *