Afiliaţii au aprobat noul statut al AJF Arad

Coordonată de preşedintele Adrian Lucaci, Adunarea Generală Ordinară a AJF Arad, desfăşurată la restaurantul Ratio Beach a fost cadrul în care reprezentanții grupărilor fotbalistice din județ, 56 la număr, au fost puși la curent cu noul statut al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad. „Precedentul era învechit, trebuia aliniat la cerințele anului 2019. A fost avizat și de Federația Română de Fotbal, după ce ne-au făcut niște sugestii de bun simț de care am ținut cont. Acest nou statut poate fi citit de oricine pe pagina noastră de internet, ajfarad.ro”, a precizat Lucaci.

Nu înainte de a se parcurge întreaga ordine de zi: constatarea întrunirii cvorumului; aprobarea ordinei de zi, alocuţiunea preşedintelui AJF Arad, nominalizarea scrutatorilor şi a comisiei de validare a voturilor, desemnarea a 3 persoane pentru întocmirea procesului verbal oficial, prezentarea raportului privind activitatea Comitetului Executiv pe perioada parcursă de la ultima Adunare Generală, afilierea-dezafilierea şi suspendarea unor membri, aprobarea noului statut al AJF Arad, modificarea emblemei / siglei AJF Arad, adoptarea Hotăririi Adunării Generale Ordinare a AJF ARAD din 09.08.2019.

În anul în care Aradul sărbătorește printr-o serie de evenimente „120 de ani de fotbal în România”, primul meci oficial disputându-se chiar în orașul nostru, în zona arenei „Vagonul – Pădurice”, AJF nu putea sta deoparte, să nu se implice. Lucru subliniat de preşedintele Adi Lucaci: „Am desfășurat deja destule evenimente sportive în acest an aniversar, dar sper să avem o audiență cât mai largă pe 24 august, punctul culminant al manifestărilor. Vom avea prima lansare de carte din istoria AJF Arad, finala campionatului județean de Old-Boys și meciul dintre o selecționată de foste glorii ale României și UTA Old Boys. Vom avea invitați de seamă, în frunte cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, selecționerii Cosmin Contra și Mirel Rădoi, dar și alte nume mari din fotbalul românesc”.

Puţină istorie

Aflat la al doilea mandat de preşedinte în fruntea fotbalului judeţean, Adrian Lucaci a ţinut să (re)amintească afiliaţilor drumul parcurs de la insolvenţă la cel mai apreciat AJF din ţară. „Își mai amintește cineva de anul 2014, când eram pe marginea prăpastiei, la un pas de faliment? Unde suntem astăzi? Avem cel mai mare buget din țară, exceptând orașul București, numeroase proiecte, parteneriate și competiții. Am ajuns să fim invidiați de celelate județe, să fim dați exemplu de cei de la FRF și să ni se preia din competiții pentru a fi realizate la nivel național. Și nu ne oprim aici, vom continua să creștem și vrem să devenim în viitorul apropiat centrul unei federații regionale de vest. Vrem să muncim mai mult și mai bine, să urmăm exemplele pozitive, cum este Radu Pop, de la Lipova, care a ridicat clubul enorm, ducându-l din Liga 6-a la un pas de promovarea în Liga 2-a sau a lui Andras Mako, vicepreședintele AJF, fără de care multe din competițiile din sportul de masă nu cred că am fi reușit să le ducem la bun sfârșit”, a spus Lucaci.

Să mai spunem că s-a aprobat dezafilierea echipei AS Hălmagiu şi afilierea a şapte noi cluburi: Viitorul Șomoșcheș, Viitorul Sintea Mică, Codru Hășmaș, Șoimii Archiș, Crișul Cintei, FC Banatul Arad și Sport Club Mailat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *