Deyan Leș, la nici 10 ani, poate fi unul dintre pariurile fotbalului arădean

Deyan Leș, la nici 10 ani, poate fi unul dintre pariurile fotbalului arădean

Cupa Aradului la fotbal a ajuns la faza semifinalelor, ce se va consuma în această săptămână. Practic, echipele de juniori ale județului Arad au avut prilejul să facă cunoștiință cu noua suprafață sintetică de pe „Motorul”, iar unii dintre ei au și ieșit în evidență cu evoluții foarte bune.

În competiția rezervată fotbaliștilor sub 11 ani, UTA, pregătită de Abdoulaye Diarra și Ioan Herman, s-a calificat cu ambele echipe în „careul de ași”. Această grupă propune deja mulți jucători  talentați, tehnici, dar și cu orientare corectă în teren la această vârstă fragedă, dar astăzi ne vom opri asupra unuia singur.

Andreas Deyan Leșnu a împlinit încă 10 ani, dar e mereu printre remarcații echipei sale. Elev al Liceului German Adam Muller Guttembrunn din Arad, fotbalistul cu profil ofensiv a luat, recent, și titlul de golgheter la un puternic turneu disputat la Hațeg, cu 12 înscrise. Echipa sa câștigase trofeul, după succesul cu 5-2 din finala cu combinata Luceafărul – Universitatea Cluj.

Dacă UTA va alege un proiect prin care să-și promoveze spre echipa I , tineri jucători din propria-i pepinieră, sigur, nu va mai avea nevoie de transferuri costisitoareAm avut ocazia, timp de o aproape două săptămâni să pot urmări zeci de meciuri ale juniorilor arădeni de categoriile A1,, C, D, și E, din echipe antrenate în inspirata competiție organizată de AJF, ”Cupa Aradului, pe Arena Motorul. Coordonate de antrenori tineri și pricepuți, echipele arădene, Viitorul, Academia Broșovszky, CSS Gloria, Atletico și bineînțeles , UTA , au prezentat copii extrem de talentați, înzestrați cu tehnică bine pusă la punct, cu orientare corectă în teren , cu voință și, poate cel mai important cu mare drag de a juca fotbal.Nu doresc să marginalizez nici echipele din județ, Șoimii Lipova, Progresul Pecica, Unirea Sântana, Glogovăț, Șimand , Socodor, Nădlac, Turnu etc.,dar semnalul de alarmă trebuie tras către cei care se ocupă de echipa fanion a Aradului, UTA.Există o pepinieră bogată de talente și, nu numai în rândul acestor categorii de vârstă, ci și la juniorii mai mari. Cum se face că aceste talente , acești jucători bine dotați să se piardă în proporție mare, în momentul perioadei de promovare spre echipa UTA-ei?Astăzi, la Motorul, UTA II a avut în componență câțiva jucători care au prezentat calități speciale pentru vârsta lor:- Andreas Deyan Leș, de aproape 10 ani, vârf de atac, elev al Liceului German Adam Muller Guttembrunn din Arad, fost golgeter la Turneul de la Hațeg rezervat juniorilor E, cu 12 goluri înscrise- Patrick Schreiber și Nicolas Băiaș, ambii coechipieri ai lui Deyan precum și portarul Patrick FaurLista mea este mică, mai sunt multi ca ei. Antrenorii lor ar trebui să facă propuneri dese către conducerea clubului pentru a angaja oameni să urmărească permanent aceste talente , să-i popularizeze, pentru ca peste câțiva ani să poată să se folosească de ei.

Publiée par Ioan Hamza sur Jeudi 30 août 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *