Comunicat din partea Federatiei Romane de Fotbal

Va prezentam comunicatul Federatie Romane de Fotbal cu privire la desfasurarea sezonului competițional pentru copii și juniori

” Federația Română de Fotbal, în urma consultărilor avute cu reprezentanții cluburilor, a decis să încheie sezonul competițional pentru copii și juniori. Singura competiție care rămâne întreruptă este Liga Elitelor U19, a cărei câștigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League.

În urma consultărilor avute cu membrii afiliați, din dorința de a proteja copiii și a diminua riscul infectării, având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare/promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiții. În același timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condițiile sanitare și legale o vor permite.

Anterior, pe 9 martie, FRF luase hotărârea de a întrerupe toate competițiile de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor.

*Cupa SatelorCupa Tymbark Junior și Fotbal și feminitate, întrerupte și ele în urma deciziei Comitetului de Urgență din 9 martie, se amână pentru toamnă, datele de disputare urmând să se stabilească ulterior, în funcție de evoluția situației în ceea ce privește epidemia COVID-19.”

Vom reveni